njbb

petanque regio

wpress
 Pauze, tijdens het boule avondje bij USV


Henry Matisse

Henry Matisse  "Woman with a Hat"


Maasvlakte2, geschikt om de grootste schepen (manmoet) te kunnen ontvangen.   
Kerk Goederede
Who's the boss..? Zouden ze dan toch thuis zijn...?


 


"Ome Henk" neemt z'n rust tijdens een petanque toernooitje in Nieuwehoorn.
Dat we uiteindelijk hebben gewonnen, niet in de laatste plaats door Henk.
( conclusie: hij kan er wat van..! )

 


Finale wereld kampioenschap de pétanque 2012


Het France team "La Croix, Suchald en Rocher" in de finale tegen Thailand

 

24 october 013: Kwam nog een schilderwerk van m'n vader tegen.e:

Kwam een schilderwerk van m'n vader tegen.    ( conclusie: pa kon er wat van..! )


   24 october 013: Was even buitenspelen..! (zuid Spanje eind october) reactie


Was eind october 013 in zuid Spanje. De situatie was ideaal, zoals de foto laat zien. 
 ( conclusie: het goede leven..! ) 
17 februari 012: De Nederlandse Jeu de Boules Bond reactie


Als we in Nederland over Jeu de Boules spreken, bedoelen we Petanque. De eenvoud van Petanque heeft er voornamelijk voor gezorgd, dat het mondiaal en nationaal verreweg de meest voorkomende spelvariant van het Jeu de Boules spel is geworden. Petanque kan individueel worden gespeeld, maar ook in teams van twee spelers (doublette) of drie spelers (triplette). De triplette vorm wordt internationaal als de belangrijkste variant beschouwd.Hoewel er in de jaren 50 reeds Jeu de Boules verenigingen bestonden, werd de NJBB pas in 1972 opgericht. In 1974 sloot de NJBB zich aan bij de Fédération Internationale de Pétanque et Jeu Provençal (FIPJP). Hoewel onder het dak van de NJBB allerlei varianten van Jeu de Boules gehuisvest kunnen worden, heeft de NJBB zich van meet af aan gericht op het Petanque. Inmiddels beschikt de NJBB over +/- 18.000 aangesloten leden verdeeld over 210 verenigingen door het hele land.

 
11 december 011: Beelden van het 1000 boules tirer toernooi reactie

10 Nederlandse top tireurs nemen het tegen elkaar op door ieder in 10 minuten 100 boules
te schieten! Met een speciaal optreden van de beste speler ter wereld: Philippe Quintais.
Datum: zaterdag 30 oktober 2011; plaats: Petanquecentrum Nieuwegein.


 
27 november 2011: De Grijze Junco   reactie

Grijze Junco


De grijze Junco is een Noord Amerkaanse zangvogel soort.
Lengte 13/17 cm, fourageert op de grond en broed tweemaal per jaar
10 october: Het was me het Boule weekje wel...! reactie


09.10
Regiotoernooi bij KCC Capelle ad IJssel. Alles gewonnen met maatje Huub (en in de prijzen, niet belangrijk maar wel leuk) Het was die dag heel regenachtig, zodat we onder de overkapping moesten cq konden spelen maar er was daar een nadeel het plafond  was te laag en er liepen veel ijzeren balken doorheen.
En ja hoor, in één partij lagen er een aantal boules voor de but op ± 8 meter, dus omhoog met die worp nou, mochten ze nog geslapen hebben in Capelle, op dat moment waren ze beslist wakker...!
En we hebben als team eindelijk weer eens een goed toernooi gespeeld, want dat was de afgelopen periode niet geweldig.

08.10 Bij JdB Maasstad de eerste match in de wintercompetitie NJBB afd. gespeeld vreemd genoeg tegen een team van de eigen vereniging. Heb redelijk/goed gespeeld (lekker makkelijk als je het zelf mag noteren, toch..) nou ja, bescheiden ben ik ook niet altijd, sorry...!

06.10 Met Louis een toernooi gespeeld in Gorinchem.
Goed gespeeld er was één partij bij die niet te winnen was n.l. heel goede tegenstanders met veel ervaring en talent. Al met al een leuk dag en een prettige sfeer.

02.10 Heb een petanque toernooi gespeeld, nou ja petanque..?
De leiding had nl zoveel deelnemers toegelaten (financien) dat er ook veel op gras gespeeld moest worden "als je pech had" en dat vind ik geen petanque meer. Ging Cock dus weer eens tegen de stroom in roeien (weigeren/protesteren) meestal helpt dat niet. (toch nog, flesje wijn..!?)In Boiset/Anduze Fr.

( cock z'n verslaving..? )

 


11 september 012: Met Siris en Corné reactie


Heb met Siris en Corne een tochtje naar 'Son en Breugel' in Brabant gemaakt. Er werd daar een Jeu de Boules toernooi gespeeld waarin ik niet meespeelde, maar dat mij wel op het idee bracht om er een bezoekje aan te brengen. Ik wist dat er tevens een braderie/kermis werd gehouden en dacht dat het een leuk uitstapje zou zijn met m'n kleinkinderen.
Dus 's ochtends de kids opgehaald en richting Eindhoven gereden. Het koste een beetje moeite op in het centrum van Son en Breugel te komen maar uiteindelijk kwamen we waar we wilden zijn. We hebben ons er goed vermaakt met de braderie en het toernooi, wat heel belangrijk was het weer werkte mee met een zonnetje en een aangename temperatuur.

Al met al een leuke dag

( opa met de kids in de vivaro, vlr siris en corne)     


   04 september 012: Een Frankrijk toer eind augustus reactie
Dijon-Lille, Drome Fr Grignan, Drome Fr
Dijon - Lille 500 km Grignan, Drome Fr


De eerste week was OK, en heb de kennissen van mijn zus bezocht, die hebben een huis vlakbij de Mont Ventou 'Rineke' de vrouw des huizes' is een kunstschilderes en met haar heb nog gebould op het dorpspleintje met de plaatselijke bewoners waar zij vaak mee speelt. 's Avonds nog een dorps/vacantiefeest meegemaakt dwz veel mosselen en wijn. De andere dag wilde ik 's ochtens weer vertrekken maar dat mocht niet want ik moest  's middags weer aan de lunch want er kwam ook nog een Frans echtpaar dus dat werd uiteindelijk halfdrie voordat ik richting Anduze ging, maar het was wel heel leuk dus...! In Anduze was ik om een uur of zes en betrok een plaatsje tegenover kennissen van mijn 'cluppie' USV. Ik ben daar tot de andere week donderdag blijven hangen, en heb enkele uitstapjes gemaakt o.a. naar Nimes en verschillende leuke mij bekende marktjes. Maar op het moment dat het september werd kwam er een leegloop op gang omdat het vacantieseizoen voor de Fransen danmin of meer voorbij is. En daar er ook een klein mankement aan het uitklapdak was, besloot ik de thuisreis aan te gaan ook omdat er niet veel meer te beleven was op de camping en het 'jeu de boulen' waar de camping om bekent is op z'n gat lag ben ik in een ruk '1100 km' naar huis gereden. Ik heb onderweg een paar uurtjes geslapen, en dat is dan weer een voordeel om met een kampeerbus voor ries te zijn.


25 juni 011: Van drupje naar druppie, maar dan mijn druppie reactie


Wat een regenbuitje, gieten of plenzen allemaal niet kan aanrichten! In
de vacantie viel het af en toe met bakken uit de lucht en dat gebeurde
notabene in zuid frankrijk. Terug in Sp.Citty bleef het ook niet droog.
Maar tijdens al die regen kwam er toch een zonnestraaltje binnen.
Edith had n.l. filmbeelden van intervieuws gemaakt in de laatste maanden
voor het overlijden van Elly eindelijk kunnen laten overzetten op drie cd schijven, dat was in eerste instantie nogal problematisch omdat de opname exitentie niet klopte. Maar daar waren ze dan, zodat ik van de beelden en vooral van gesprekken (emotioneel) heb zitten genieten.

      ( Cést la vie, mais ma vie ) 

   

12 juni 2011: "En Route" in de vacantie reactie:

Terras in Anduze

Op reis, heerlijk met de caravan weg en uiteraard "En France" na een paar overnachtingen zijn wij geariveerd op onze bestemming Boisset/Anduze. Mijn ideale 'boules' bestemming vanwege de vele 'jeu de boules' spelers (nl.fr.bel.) die hier dagelijks hun potje of toernooitje spelen. Maar er was op een gegeven moment een situatie die de gang van zaken in de soep liet lopen n.l. de regen die viel met bakken uit de hemel. Zodat we na een week zijn verkast naar de zuidkust wat min of meer al het plan was, we kwamen terecht op een camping aan zee in Antheor, gelegen langs de prachtige kustweg van St.Rafhel naar Cannes. Na een week genoten te hebben van de mooie enigsinds mondaine streek hebben we gekonstateerd dat het in de Gard d.w.z.omgeving Anduze weer mooi en zonnig was zodat we besloten hebben om er een weekje terug te gaan om te...... boulen natuurlijk, maar niet verder vertellen hoor..!!( ma conclusion: vive la france..! )
   22 april 2010: Bijkleuren in Spanje...!  reactie

De reden om in de wintermaanden naar de "Spaanse costa's" te trekken door personen die niet door permanente situaties aan huis gebonden zijn is in de eerste plaats de zon die bijna alle dagen schijnt en dat is voor een bewoner van het vaak natte en koude Nederland een aantrekkelijkheid die voor vele niet te weerstaan is. Dus heb ik mij uiteindelijk hieraan overgegeven en ben intussen al een paar keer in Benidorm geweest waar ook enige vrienden/kennissen van mij aanwezig zijn. Nu moet gezegd worden dat deze badplaats vanwege zijn ligging en uiteraard het zonnige weer massaal bezocht wordt door honderdduizenden. Die voor het grootste deel gehuisvest worden in appartementen complexen van 10 a 30 verdiepingen waarvan er ongeveer 200/300 honderd staan, deze situatie is indrukwekkend en ook enigsinds deprimerend omdat het in mijn visie net iets 'te' is. Maar als je in goed gezelschap ben met vrienden/innen is alles aanwezig om je te amuseren, en daar heeft ondertekende zich aan overgegeven en een leuke vacantie gehad.


Benidorm
conclusie: cock is bijgekleurd..!